2012-06-29

Lost Boys

Mellanstadiekärleken Corey Haim är på TV igen. Man kan se The Lost Boys hur många gånger som helst. Och det är jag inte ensam om att tycka. Fast fick jag välja idag skulle jag välja storebrorsan!


Komplimanger kommer...

...alltid när man minst anar det. Och gäller det utseendet händer nästan alltid på en "fuldag".
Var på väg hem från mormor. Proppmätt. Solkysst. I princip osminkad.
Så springer vi på varann efter flera års nyfikenhet. Jag och gamla nätflörten. Första gången irl. Över en kram på en tunnelbanestation. Diskret inspektion.
OJ!
Lång?
Manlig!

Hans intryck av mig erkändes senare via sms;
Mjuka och varma ögon
Fin mun
Underbara kurvor
Och tydligen väldigt svår att motstå att kyssa!?! 
Jomenvisst! Varför ens piffa sig i en evighet när det är "fuldagar" det händer?
Varför nu? När jag stängt ner nätdatingsidan (igen).
Well...

My. Work. Here. Is. Done.
Jag drar mig tillbaka... och avvaktar den officiella dateinbjudan ;-)

PS: Jag hade nog rodnat och dött om typ det första han gjort hade varit att hångla upp mig på stationen... Eller så hade jag stått där och hånglat än ;-)

Balkonghäng med mormor... och lillbabs?!?

Så har mormor och jag invigt årets första äta-på-balkongen-måltid. Yeah! Jag tyckte det var gott men mormor var inte riktigt nöjd (hade fått nytt recept av mamsen ;-) Desto gladare var hon i rabarberpajen... eller vaniljsåsen. We. Like. Sås. Sen härmade hon LillBabs hon nyligen sett på TV. OMG! Jag fattar ingenting för jag har då aldrig sett Lillbabs uppträda och se ut så där. Men kul var det. Det kanske HÖRS ;-) Och ja, mormor hör dåligt ;-)





PS: Jag HATAR att höra min egen röst. Jag låter ta mig fan inte så där fjantig. Jag har ju en mystisk mörk röst...

Midsommarens loppisfynd

Krukor EN KRONA STYCK! Dog billighetsdöden! Och katt med nyckelpiga på tassen kunde inte motstås för 30 kr. Och så lite andra nödvändiga onödigheter mestadels från Mellösa!


Konstig konst!

Okej. Om jag va miljonär kanske jag skulle lägga pengar på dyr onödig konst och inte bara onödiga loppisfynd. Har upptäckt en ny favvo; Jonathan Adler. Jag gillar ju på nåt sätt folk som gör sånt som man inte "borde" få göra. Jag är inte FÖR KNARK (har och kommer aldrig prova i någon form!) men det är något humoristiskt och alldeles alldeles underbart med en burk som det står "Ganja" på. Och så bröstkeramik. Bröst i massor! "Lampfot med tuttar"! Peace!



Geeky Mustache Stormtrooper

Tack Karin, min röst i natten! Nu känner shoppingdjävulen i mig att jag MÅSTE HA det ultimata ajfånfodralet som har Star Wars OCH mustasch! Vinnande kombo if u ask me ;-)

2012-06-28

Porn & Prinsar

Bara för jag läste det träffsäkra blogginlägget tidigare idag så sprang jag också på denna passande bild. Says it all... Även om det nog är Disney OCH romcoms som fucked me up ;-)



Hello Handymen...

Har köpt en ny (gammal) lampa som kommer matcha vardagsrumstapeten perfekt. Måste bara låna någon av mina kompisars karlar för att byta kontakten. Handymeeeeeeeen... ;-)
(okej, nån tjejkompis kan också hjälpa till bara jag slippert!)

NEJ

Att det lilla ordet ska vara så svårt. Så extremt l a d d a t. Det är ju bara tre bokstäver. Som är svåra att forma, få till och tydligen få ur sig. Det är extra svårt för "duktiga flickor" och för "killar" (säkert vissa tjejer också) i datingsammanhang. Så svaret på den enkla frågan "Ses i veckan? Kram" blir... the silent treatment. ORKA!

Jag erkänner...

Jag är inte perfekt!
Nu kanske det kommer som ett chock för vissa av er?!? ;-) Men sån är sanningen. Jag är inte alltid bekväm med att "visa upp mig". Bankandet från byggarbetarna på innergården lyckades inte sabba mitt solskenshumör. Till. En. Början. Sen kände jag mig plötsligt naken. Att jag inte kunde ta av mig solklänningen. För tänk om de skulle se. Se. En. Tjock. Tjej. Sola. Det är ju värsta chocken om något! Osäkerheten inom mig byggde upp en bild av att de skulle sluta hamra och tystnaden skulle infinna sig när de betraktade mig likt ett djur på zoo. Eh?!? Not! Storhetsvansinne? Hybris? De brydde sig inte det minsta om mig utan fortsatte med sitt bankande när solklänningen åkte av och bikinin åkte fram. Hm... Lite. Besviken... ;-)



PS: Jag har mens... och svullen mensmage. Kan va därför självförtroendet och lusten att nakenchocka minskar ;-)

"Du kanske inte gillar hår"

1.Torka håret
2. Blås det
3. Voila!
Men resan dit är HÅRRESANDE!

Sommarregn... och ruskigt humör!

Seriöst sommar-Sverige. Nu får det vara nog! Snart juli och knappt sol i sikte. Två dagar har jag hamnat mitt i spöregn när jag varit och handlat. Skarevaraså?Va?Va? Jag drömmer om att ligga på gården eller i parken och läsa böcker. Men då behöver jag bra belysning... sån av D-vitamin!

"Jag"

Gjorde ett montage för att beskriva mig själv. Alla sidor av mig. Antar ett par mysbrallor fattas?

2012-06-27

80 000 besök OCH en tävling!


Woho! Knappt jag tror det men nu har bloggen haft 80 000 besök. Hade jag aldrig kunnat ana den dagen den blyga exhibitionisten startade sin lilla blogg för att skriva om sin burleska resa. Och vilken resa. Blev nytt namn. Nya världar. Burleskvärlden. Fatshionistavärlden. Vart landar jag?!?


För att fira att ni fortsätter följa mitt liv lottar jag ut mitt favorithalsband. Har man inte råd att resa irl kan man iaf resa i tanken och med accessoarer ;-) Tävla du med?!?

Bland er som skriver en kommentar om vad ni helst vill läsa/se här på bloggen drar jag en lycklig vinnare av denna pastelliga luftballong!

BIG news: Burleskapader!


Yeah till mig!!!

Burleskapader går av stapeln 1/9 på Kägelbanan, Södra Teatern.


Jag dansar på "förkvällen" 31/8.

Så boka in fredagen... också!

Återkommer med info om när, var, och vilka jag delar scen med :-D

www.burleskapader.se

 

Efterlysning: Mirakelkräm?

Finns det någon "mirakelkräm" som faktiskt reducerar ärr? Helst en sån som inte kostar multum. Alla mina hormonproblem har gjort att jag fått blämmor/fula ärr på kroppen. Visserligen syns de ju inte UNDER kläderna. Men när man tar av dem. Och det vill man ju göra ;-)


I Fancy Fatshion fick jag tips på Cicatrix eller Brazilian Peel. Nån som provat?!?

Minnie Mouse + vintage = OPI





Jag är en sucker för söta produkter. Och underfundighet! Även om jag allt som oftast har rödmålade naglar så lockas jag av rosa drömmar. Och OPI har fått mig att drömma med sin nya nakellackskollektion "Vintage Minnie Mouse". Mimmi Pigg som hon heter på svenska är ju en stilikon. Och man blir bra sugen på att sno stilen! "I'm all ears", "The coulour of minnie", "If you moust you moust" och så min favvo "Nothin' mousie ´bout it" som har rosa hjärtan i lacket! LÖVE! Börjar säljas i slutet av juni och kostar 150 kr. 

Grattis Shop o holics!

Tack KITSCH.SE!

PATSY
(http://patsdarling.blogspot.se/
)

PUBES
(
http://pubes.blogg.se/)

LINDA
(
http://vidgadevyer.wordpress.com/)

Maila mig era snigelpostadresser så kommer shop-o-holics-väskorna med posten.
frida . nordin @ passagen . se

2012-06-26

OMRÖSTNING OM BILDERNA

Bättre eller sämre med STÖRRE bilder?
Snälla ta er tid att kommentera så jag vet om jag ska lägga ner tid på att göra om utseendet på bilderna.

Och har ni andra tips på att förbättra bloggen tar jag tacksamt emot dem också.

Perfekt pyssel regninga sommardagar...

Happy Pancake?


 bild lånad från ETSY
Nä jag blir inte alls en glad pannkaka av att hänga på datingsidan Happy Pancake. Tvärtom! Jag känner mig bara fel. Visst är det smickrande med komplimanger och insikten om att många killar gillar kurviga tjejer. Men jag är så less på folk som spelar seriösa för att sedan visa sin rätta sida... Liggandes! Jag har inget emot att ligga (hell no!). Jag har inget emot folk som står för att de bara vill ligga. Men jag gillar inte spel och lögner. Varför låtsas vara ute efter något som man inte vill ha? Varför hålla barn hemliga? Varför gå på date, låtsas vilja ses igen när verkligheten visar sig vara någon annan? Det blir ju bara större pannkaka av den smeten i slutändan!
Been there. Done that. Tycker mig se igenom det. Eller?!?
Men hur gör man när man vill att ensamhet ska bli tvåsamhet? Jag vill också ha någon att dela vardagen med. Midsommarhelgen fick mig att känna mig älskad och priviligerad att ha så många fantastiska människor i min närhet.Vänner för livet. Men det fick ju mig att längta efter att vara någon speciell nära när man umgicks med så fina par (tex vissa som sover sammanflätade).
Men jag vet inte hur jag ska träffa någon.
Någon?

Honom!

Midsommarmagiskt i Magbro

Efter att kört vilse och min blodsockernivå var i botten kom vi fram till paradiset Magbro där Annifrid & Tärningen väntade med chips och polly. Sen fick jag världens godaste grillmat. Husan dök upp och diskade innan vi hade filmkväll. Magiskt!


Årets första dopp avklarat! Dubbeldopp. Är faktiskt lite chockad över att de andra fegade ur på första badstället för att det var för kallt. Jag är nöjd över min insats. Och att vi hann bada innan regnet började vräka ner. Då tröstade vi oss med Annifrids mammas blåbörspaj och massa roliga anekdoter om tama fåglar ;-)

Midsommar Le Torp Royal

Mot Mrs Murphys Paradis i Flen!

Rädd i trafiken? Nä, rädd i bilen! Mata GÄRNA chaufföre!!! Men nu är Anncy & Fancy i på väg med Fröken Ankeborgs blodsocker under kontroll!
Framme i paradiset! Ljuvlig torsdagskväll med korvgrillning framför brasan!

Jag vågade mig munkjackan för att gömma mig från knotten. Såg både jeans och mysbrallor på trots att torpet har en exklusiv dresscode ;-)
Hm... en av fröknarna nedan kallas för "Fancy"...
Jag och Romeo vaknade först. Strålande solsken! Mus-tig frukost framdukad!
Midsommarpimpning i full fart! Hur man gör en korkek!
Röda kinesiska lyktor vid uteduschen. Kristallkrona i trädet. Och Frannie the flamingo fick en partyhatt ;-)
I år med pool! Magplask undanbedes...
Uppklädda gäster. Tror inte något midsommarsällskap var stiligare än vad vi var :-)

Jag tog mig en snaps. Eller alltså jag tog mig en smutt och ingen hutt!
 Bästa midsommarsällskapet!
Let the tipsrunda begin...
Battle of the boobies ;-)
När regnet kom flyttade gästerna in. Ostbricka. Marshmallows. Soffknäckande.
Vid halv 4 sa Askungen, Romeo och Räven godnatt...

Och dagen efter blev det fattiga riddare till bakisbrunch!

Saker som husan sa under midsommar


"Jag tänkte utanför tanken"

"Där e Romeo. Jag. Orkar. Inte."

"man ser inte för ljuset"

"I min hjärna är det som det just gick en lampa"

Eh, you say?!?

BÄSTA BILDEN ÄVER!!!

2012-06-24

Att bli mer bekväm i sin kropp...

... och bli solbränd på kuppen ;-) Tydligen var det värt att springa omkring halvnaken (det kändes så även om jag ser väldigt bekväm ut) och pimpa torpet. Fick ett hjärta på axeln som minne. Kärlek till mig själv? ;-)




2012-06-21

Plussize modeller?

Det blev nästan lite ramaskri i Fancy Fatshiongruppen när finalisterna i OneStopPlus modelltävlingwww.plus-size.se presenterades (klicka dig vidare här). Kritiken riktades egentligen inte mot själva modellerna. Men på urvalet. Snygga tjejer obviously. Men de flesta i det nedre spannet av plussizeskalan. Nu menar jag inte att man måste välja ut den största tjejen bara för att. Man måste ju ha någon slags fotogeniskhet om man ska modella och framförallt SÄLJA kläderna. Men jag tror att de som säljer modet och de som köper har olika syn på vad som ska synas.

Nyheter24 har gjort ett bildspel om plussizemodeller (
klicka dig vidare här). Och det första som slår mig när jag börjar klicka mig vidare är "Jag fattar inte. Vadå plussize?". Kolla in bilderna på Kate Upton i Sports Illustrated. Hon är sjuuuukt snygg. Men plussize räknas hon inte som i min värld iaf. Och det är väl det här som gör det så skruvat?!? Om samhället presentars med att modeller som Kate är plussize så förstår jag att det blir en klinch. Visst hon verkar ha "äkta big boobies", men jag tror inte vi är många i gruppen (plussizevärlden) som kan identifiera oss med henne? Då förstår jag att jag och så många andra framstår som FETA! Feta och avundsjuka ;-) Alltså jag vet ju att jag är en tjockis, no suprise there, men jag är två av Kate. Jag skulle kunna äta en Kate. Och sen använda hennes sk bikinitrosa som tandtråd ;-)
Jag ser henne gärna som modell (hon är ju drop dead gorgeous) men sluta kalla henne plussize!


bild lånad av Sports Illustrated

Tips på läsning


Chubby Chic skriver ett intressant inlägg om "Patriarkatet och Fat-Shaming".

En intressant diskussion på Fancy Fatshion kom upp kring att det fortfarande är så oerhört kontroversiellt att som tjock tycka om sin kropp, inte vilja ändra på sin kropp eller det mest kontroversiella av allt – Att visa upp sin tjocka kropp genom att ha armlöst, tighta kläder som framhäver magen etc. En av kommentarerna var i synnerhet intressant, den berättade att en tjej i gruppen gått ut i en relativt kort klänning och att en bil med killar kört förbi, tutat, buat och gjorde tummen ner.

Läs hela texten här.

2012-06-20

En dag på gården

Invigde mina nya solglasögon med styrka (inte lika coola som jag tänkt mig på, men jag såg ju och det är ju det viktigaste ;-)
Provsmakade Festis limited edition; päron & rabarber (god).
Började läsa sommarens första bok (ovanlig, underlig, underhållande)
Och tankade D-vitaminet ordentligt!!!

Tack för allt beröm

Är du en stor tjej som inte känner till min facebookgrupp Fancy Fatshion?
Klicka dig vidare här.

Att ha mage att ha mage ;-)

Varje dag fylls Fancy Fatshion wallen med fina komplimanger från fina stora tjejer som tackar för att gruppen (och jag som grundare) förändrat dem och deras liv. Det är stort. STORT!

Vi är nu över 1000 kurviga tjejer (alla kanske inte vill titulera sig Fatshionistas) som hänger på samma ställe och köper och säljer kläder samtidigt som vi delar med oss av våra liv. Snicksnackar om orättvisorna och förutfattade meningarna mot oss tjockisar.

Jag står först i ledet för att göra tjocka kroppar accepterade!
Jag säger inte att man ska vara tjock.
Att tjock betyder snygg.
Att tjock är hälsosamt.
Men... tjock betyder heller inte ful och ohälsosam.
Du har ingen aning om vad som finns under lager av kläder, vingar och volanger. Alla tjockisar är inte lata (flera av mina BIG sisters tränar oftare än mina smalare vänner). Även om jag personligen är lat som in i helv... (gåbandet står ihopfällbart i sovrummet) och borde leva mer hälsosamt.

Men jag har jobbat med mig själv så att jag blivit så pass trygg i mig själv att min tjocka mage inte längre får hindra mig från att göra saker. Och det är väl där jag känner att jag vill uppmuntra andra.
Man får va tjock och ha på sig snygga kläder.
Sola sig i glansen.
Ligga och sola.
Ligga ;-)
Leva.

Men jag erkänner att om någon (vem skulle någon kunna vara?!? djävulen?!?) erbjöd mig en ”platt mage” imorgon skulle jag ta det! Antagligen utan att blinka! För nånstans djupt inne i mig finns tron på att en platt mage gör livet liiiite lättare. I mellanstadiet sov jag med ett hårt brett skärp runt midjan för jag trodde det skulle dra in den. Eller lät bli att äta nåt en hel dag för att magen skulle vara plattare på kvällen disco. Sen att man nästan svimmade var liksom priset man fick betala.
But it ain't gonna happen. Då får jag betala med blod, svett och tårar och det har jag ingen lust med.
Jag kan gå snyggt. Jag kan stå snyggt. Men jag känner mig lite som en heffaklump när jag sitter (har kvar samma mage som på bebisbilderna). Men... a fancy heffa ;-)

Att jag lägger upp bilder på mig som själv som visar hud (menar inte bilder från mina burleskuppträdaden) beror INTE på exhibitionism vilket jag hört att vissa tror ;-) Det beror på att vi faktiskt nästan aldrig ser ”vanliga kroppar i vanliga vinklar”. Dvs, med dubbelhakor, valkar, volanger, kurvor, celluliter, hårväxt och blekhet (eller rödbrändhet ;-)

Ja, ja, jag erkänner att jag ju så klart oftast lägger ut ”snyggbilder” på mig själv. Inte direkt så att första bilden jag tar blir asbra. Jag tar flera. Och väljer. Jag kan mina vinklar. Bästa sidor. Bästa poser. Miner.


Men... jag uppväger ju detta med att bjuda på verkligheten.

För verkligheten är INTE retuschad!
Min verklighet kommer med dubbelhaka!
(edit: fast tydligen inte på bilden nedan ;-)

Nu menar jag inte att alla ska börja lägga upp bilder på den osminkade sanningen.
Eller visa upp sig i bikini eller underkläder.
Men genom att göra det så accepterar JAG mig själv mer.
Det gäller att DU ska hitta DIN grej till att acceptera eller till och med älska dig själv mer.
Ännu mer!

Dubbelmoral!

Okej, jag är dubbel. Jag tycker ju att tjocka tjejer ska våga ha bikini (om de vill). Då bör jag väl tycka att en stor äldre man får klä sig i små små badbyxor? Men nä, det gör jag icket när det gäller bilder på datingsida. Speciellt när det inte finns någon prestext utan bara minimal badbyxebild. Hm... Typ som att det enbart är byxsnoken jag vill åt. Not!

Damn that dress!!!

Damn you dream dress! Var hemma hos en tjej i gruppen för att prova en fantastisk blåsa som jag ångrade mig att jag aldrig köpte när den fanns i min storlek på ASOS. Hade på känn att den skulle vara för liten (stl 20) men jag ville ändå försäkra mig om det. Snyft! Fick inte igen dragkedjan på sidan. Så jag tippar att en tjej som är mindre än mig (48/50) kan ha den. Ser fram emot att se the dream dress på den rätta ägarinnan!

2012-06-19

Har ett bytt beroende...

Men detta är nog den nyttigaste last jag någonsin haft!
Skyller mitt nyvunna "sparrisberoende" på Nugget!