2008-11-25

Burlesklektion 4

Jag börjar bli allt mer avslappnad med mig själv. Jag var helt bekväm med att vi hade en åskådare som skrev en uppsats om burlesk. Hon satt med på vår lektion och kollade. Jag tänkte inte ens på att hon var där. Och vem visste vilken konst det är att ta av sig klädesplagg. Ner och upp, ner och upp. Sparka iväg kjolen. Visa lite av axeln och stäng igen morgonrocken igen. Knyt upp skärpet i takt till musiken. Skulle man göra så här varje dag räknas det som motion ;-)

2008-11-21

Faith

keepingthefaithkeepingthefaithkeepingthefaithkeepingthefaith
Att se alla tjejernas tatueringar på danskursen fick mig ÄNNU mer sugen att verkligen göra slag i saken att skaffa mig en egen. Jag var redo. Och tillräckligt mogen (31) att inte bry mig om vad mamma skulle tycka (hon reagerade förövrigt inte alls som jag trott, hehe).
Femton års velande klart på en kvart! Jag hade i princip slagit vad med två kompisar om att jag äntligen skulle göra en tatuering innan årets slut... men både C och T hade nog tappat hoppet om mig. Plötsligt en dag under lunchen kände jag mig lite extra modig och galen och bokade en tid hos
http://www.infamousstudio.com/ som jag går förbi på väg till jobbet. Jag berättade det inte för någon utan skickade mms när det var gjort.
Varför "Faith"? Jag tror på ödet. Jag vill känna tro på mig själv.
Och nu sitter budskapet fast på handleden... 4 ever!!

2008-11-20

Danspåse

Min kära kollega Gnistan överraskade mig med en fin present. En danspåse att ha mina tisdagsträningskläder i (hon tyckte väl helt enkelt inte att påsen från Beyond Retro höll måttet?). Oj så fin med Hello Kitty motiv. Ryschpysch och high heels tar trots allt mer plats än vad man tror ;-)

2008-11-18

Burlesklektion 3

Jag vet att livet blir ett mörker när jag har pms. Det är som att någon drar ner rullgardinen. Jag blir ett riktigt pms-monster. Men det var tråkigt att det gick ut över dansen. Vi skulle få lära oss att använda accessoarer i form av en fjäderboa. Vi skulle improvisera till olika låtar... ...och det stod helt still. All fantasi försvann och all osäkerhet kom tillbaka. Vad f-n håller jag på med? Varför kommer inte jag på lika många coola rörelser som de andra tjejerna???? Fast på väg hem från lektionen höll i och för sig några av dem med mig om att det är svårt att improvisera. Och jag är på ett sätt glad över att vi i gruppen inte vet så mycket om varandra (än?) för jag tror det hade varit ännu jobbigare att känna sig så fel med folk man känner. Då jämför man sig ÄNNU mer. Argh!!!!! Varför låter jag min osärhet hindra mig? No more Miss Insecure!!!! From now on I am Fancy Lane!!!

2008-11-17

Min första korsett

Jag har köpt min första korsett. Jag vann en auktion på Tradera. Den är ljust, ljust rosa och svart. Passar perfekt till mina svarta ryschpyschtrosor. Men hur jag tänkte när jag poserade framför spegeln i VITA TUBSOCKOR vet jag inte. Hehe. Shame on me! Vet heller inte när jag ska ha på mig den. Men gillar vetskapen om att jag har en i garderoben nu...

2008-11-14

Har köpt Bettie Page


Yes! För 170 pix på Tradera blev det här halsbandet mitt. Bettie Page kan vara den coolaste donna som funnits och jag ska bära henne med stolthet runt min hals.

2008-11-11

Burlesklektion 2

Uppdatering 2 av Fancy Lanes burlesklektioner…
Igår blev jag riktigt varm och svettig av tvåtimmarspasset (och det var jag inte ensam om). Det tar på krafterna att dansa i högklackat (och en liten volangkjol som jag hade på mig dagen till ära). Men det var riktigt, riktigt kul!!! I think I’ve found my thing. Vi fick öva in ett nummer till Marilyn-låten ”Teach me tiger”. Jag har nån gång intalat mig att jag har noll närminne, dålig kordinationsförmåga och ingen taktkänsla. Men jag var bättre än vad jag trott :-) Ser fram emot nästa vecka då vi ska testa att dansa till olika låtar. Och få lära oss vad man kan göra med en boa. Snart sitter jag i receptionen på jobbet med fjädrar i håret, haha.
Kram Miss Burlesk

2008-11-04

Burlesklektion 1

Jag har varit på min första burlesklektion – överlevt - OCH haft roligt!! Jag hade knappt berättat för någon innan och stressade iväg lite tidigare från jobbet utan att tala om vart jag skulle, hehe. Jag var supernervös innan (på gränsen till att ställa in) och rädd för att jag skulle göra bort mig och känna mig missanpassad. Men det är ju också anledningen till att jag är där. Jag hade förväntat mig en grupp smala tatuerade pinuppor... och så... eh... jag... Men vi var en skön mix av människor. Jag kände mig mer hemma än jag hade trott i mina svarta leggings och linne (kanske för att lärarinnan Duchess Dubois hade ett så avslappnat sätt?). Jag är så satans otränad att jag blev andfådd bara av uppvärmingen att springa runt, runt i salen och att göra stretchövningar. Och det var oväntat svårt att öva på att gå och göra olika rörelser i takt till olika låtar. Typ såna här låtar: http://www.youtube.com/watch?v=yy5THitqPBw
Tror det här kommer få mig att både våga och växa!
Den största utmaningen (förutom att böja sig om och om igen i högklackat ;-) kommer nog vara att man ska möta sin egen blick i spegeln när man dansar. Uppdateringar om mina framsteg och hur jag kommer förändra min garderob med ryschpyschtrosor och fjädrar kommer… ;-)

Kram Fancy Lane (som jag skulle kalla mig ifall jag skulle ha ett artistnamn ;-)